Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Επίτιμος Πρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Διατέλεσε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2006 -2010) και επί σειρά ετών υπηρέτησε το Ε.Μ.Π. ως Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών (Ακτομηχανική, Λιμενικό Έργο), Διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως Περιουσίας και Συντονιστής Κατευθύνσεως στη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων».
Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, μέλος του Δ.Σ. Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και της Εταιρείας Ανάπτυξης Ναυτικής Τεχνολογίας Ε.Α.Ν.Τ., καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αννόβερου.
Έχει δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από την Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., μεταπτυχιακό δίπλωμα Υδραυλικού Μηχανικού A. Etudes Approfondies Mecanique des Fluides από το Institut National Polytechnique de Grenoble, France, και δίπλωμα Διδάκτορος Μηχανικού από το Universcite Scientifique et Medicale de Grenoble, France 3e Cycle en Economie de Development.
Υπήρξε μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πολυτεχνείο Delft, The Netherlands και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Chevalier dans l ‘Ordre des Palmes Academiques της Γαλλικής Δημοκρατίας.